Women Bare ~ Laura

These are Laura's pictures and the words she likes to share with us (in Dutch):

Strong women

Voor mij heeft een sterke vrouw een combinatie van aardse daadkracht en spirituele fijngevoeligheid. Zij zet deze in om als mens en wezen te groeien: liefde en vreugde te omarmen en angst en pijn niet te schuwen. Als uitvloeisel daarvan maakt zij de wereld om haar heen tot een mooiere plek.

Ik heb het grote geluk te zijn geboren uit een daadkrachtige en warme moeder die liefde in overvloed heeft en scheutig deelt. Ons nest was vreugdevol en samen met mijn zusje en broertjes genoot ik van een veilig en vrij thuis. Mijn beide oma’s droegen en baarden negen kinderen en runden succesvol hun gezin. Nu terugkijkend heeft dat een krachtige basis en gezond vrouwenbeeld in mijn cellen achtergelaten waar ik heel dankbaar voor ben.

Daar tegenover staat iets in mij dat veel ijler is en meer verbonden met mijn ziel, vorige levens en het collectieve vrouwenveld, dat zich heel lang onderdrukt heeft gevoeld en niet werd gezien. Pas toen ik mijzelf meer met mijn gevoel durfde te verbinden kwam zij stukje bij beetje tevoorschijn. Een proces dat nog altijd gaande is -en gezien de enorme gelaagdheid van ons mensen- wellicht nog mijn hele leven voortduurt. Het toelaten van deze zachte, ijle en oervrouwelijke energie maakt dat ik bij mijn ware wezen kom. Ik noem dat ook wel bij mijn godinnenkracht. Ook hier ben ik dankbaar voor alle mooie vrouwen die op mijn pad komen en hun liefde en lessen delen, om zo de collectieve vrouwenenergie te versterken.

Het is bijzonder om te ervaren dat deze vrouwen als door het universum op mijn pad gestuurd worden en ik alleen maar open hoef te staan voor de verbinding. Zo leerde ik om stil te worden; dat zijn soms beter is dan doen; dat liefde offers vraagt; dat pijn en verdriet onderdeel zijn van een rijk leven en we ze nodig hebben om te kunnen groeien; dat voelen, licht zijn en dansen minstens zo belangrijk zijn; en tot slot dat het antwoord er altijd is en zich toont als ik er klaar voor ben.

Het is spannend een onontgonnen pad te bewandelen. Niet weten waar we precies naar toe gaan en te vertrouwen op mijn innerlijk kompas. Het gevoel ‘onderweg te zijn’, daar word ik intens gelukkig van en dat is hoe mijn leven nu is: Liefde vormt de krachtige basis van mijn eigen gezin: samen zijn we onderweg, bouwen we aan een betere wereld, ontdekken nieuwe plekken en hebben altijd een veilige haven bij onze familie.